Letošní rok jsme uspořádali již tradiční Dny otevřených dveří, které jsme ale o velký zájem prodloužili ještě o jeden den navíc. Počasí nám letos hrálo do karet, občerstvení bylo zajištěno, nic tedy nechybělo k tomu užít si tyto dny naplno.
V úterý
30. června jsme přivítali na naší půdě společnost
Manetech, jejíž hlavním poselstvím je představit zákazníkům zemědělství bez chemie. Firma Manetech se zabývá vývojem technologií založených na ekologických principech, což mohlo být pro vinaře, kteří se zajímají o ekologické vinohradnictví, lákadlem pro návštěvu stánku této společnost. Tento den jsme také uspořádali přednášku na téma "
Co je vlastně killer faktor kvasinek?" Na této přednášce jste se mohli dozvědět něco o historii tohoto parametru, princip jeho funkce a jestli je důležité se o něj zajímat v případě výběru sušených vinařských kvasinek.
Ve středu
1. července se představila společnost
Ecolab, na jejímž stánku jste se blíže informovali o sanitaci ve výrobě vína a o tom, jak správně provádět hygienu sklepního hospodářství. Společnost
Biocont, která se zabývá biologickou ochranou rostlin, naopak ráda reagovala na dotazy zákazníků, kteří se zajímali o postřiky založené na přírodní bázi. Ve 13:00 hodin se ve své přednášce představila
Moravská kvasinka. V rámci této přednášky se návštěvníkům představil postup, jakým se lyofilizované preparáty vinařských kvasinek dostávají do jejich moštu. Na další přednášce
Ekologická ochrana rostlin se pan Ing. Vrabec ze společnosti Biocont zaměřil na to, jak chránit révu vinnou před padlím, plísní révovou a plísní šedou pomocí přípravků povolených v ekologickém zemědělství.
Ve čtvrtek
2. července jsme ve Vinařském ráji přivítali zástupce francouzské enologické společnosti
Lamothe-Abiet pana Vladimira Dragomira, který se po celou dobu věnoval s naší obchodní konzultantkou Ing. Romanou Pavlíkovou zákazníkům, kteří přišli ochutnat vzorky vín založených právě na preparátech značky Lamothe-Abiet. Přednáška
Vliv kvasinek na aromatický profil vín pojednávala o tom, jak kvasinky během fermentace ovlivňují aromatický profil připravovaného vína.
Každý den byli k vidění
technologie všech úrovní, které měl pod palcem náš obchodní konzultant Ing. Pavel Buchta.
Slevy na postřiky, přípravky Lamothe-Abiet, ale také veškerý sortiment, přilákaly letos nespočet zákazníků.
Poukaz v hodnotě 15 000,- Kč do Vinařského ráje, o který zákazníci po celou dobu Dnů otevřených dveří soutěžili, vyhrál pan
Vladimír Žůrek.
Po celou dobu DOD jste mohli ochutnat grilované maso, které vám s láskou připravili naši skladníci a občerstvit se pivem nebo studenou limonádou. Zákazníci k nákupu obdrželi jako dárek naši
plátěnou tašku, ve které si odnesli svoje úlovky z naší prodejny.
Doufáme, že jste si tento ročník Dnů otevřených dveří užili naplno stejně jako my a že se příští rok opět setkáme ve zdraví minimálně ve stejném počtu. Tak na viděnou za rok...