Ohlédnutí za Dny otevřených dveří 2021

12. 07. 2021
Autor: Ing. Leona Petrášová
Pojďme se společně poohlédnout za letošním ročníkem Dnů otevřených dveří a připomenout si pohodovou atmosféru, která se linula těmito dny. 
Ohlédnutí za Dny otevřených dveří 2021
Ačkoliv Dny otevřených dveří pořádáme již několikátým rokem, tento ročník byl zase o něco jiný. Do tohoto ročníku se bezesporu promítla nešťastná událost, která se stala několik dní před našimi Dny otevřených dveří. Tornádo, které se prohnalo vinařskými vesničkami, nikdo z nás nečekal a jsme si jistí, že zapříčinilo i slabší účast na této akci. Před samotným konáním akce jsme se ještě rozhodovali, zda nemáme samotné Dny otevřených dveří vzhledem k této události zrušit. Nakonec jsme ale rozhodli pro jiný krok - Dny otevřených dveří jsme uspořádali, ale řekli jsme si, že 5 % z našeho výdělku věnujeme právě na pomoc postiženým obcím a vinařům tak pomůžeme víc, než kdybychom akci úplně zrušili. Měli jsme pro naše zákazníky připravený našlapaný program přednáškami, o které byl velký zájem a tak bylo škoda, je úplně rušit. 

V úterý 29. června jsme připravili přednášky zejména pro vinohradníky. První z nich nám připravil prof. Ing. Zdeněk Žalud, Ph.D. o Dopadech změn klimatu na pěstování révy vinné. V rámci této přednášky se zúčastnění dozvěděli, jak se změnou klimatu v rámci vinohradničení pracovat, jak ochraňovat svůj vinohrad před jarními mrazíky a suchem nebo jak se bude klima vyvíjet do budoucna a jaké výhody je možné z toho čerpat. Druhá přednáška od Ing. Martina Vrabce s názvem Biozemědělství: zaměření na vinohradnictví se zaměřovala na biologickou ochranu rostlin a ekologické vinohradnictví. Přednáška vysvětlila, jak náročné je přejít z konvenčního režimu do režimu BIO nebo jaké přínosy dokáže BIO režim nabídnout a vytipovala nejprodávanější přírodní insekticidy a fungicidy, které ochrání rostlinu před škůdci a chorobami. 

E420A187-112F-4569-A663-6FB438AE25F6.jpeg
F33F9F79-DCD5-46ED-A55E-0B3BB25FB780.jpeg

Ve středu 30. června jsme nalákali na přednášky hlavně milovníky sektů a vína. V 9 hodin jsme přivítali na naší půdě vinaře Kamila Prokeše, jehož vína se chlubí několika oceněními a jenž on sám je známý především díky sabrage. Tentokrát si pro nás Kamil připravil přednášku o výrobě sektů. Kvůli četným dotazům se přednáška trošku protáhla a tak jsme mohli volně navázat na přednášku připravenou od španělské delegace, která přijela představit své granitové nádrže a součástí této přednášky byla následně i degustace vín. Pro porovnání byla možnost ochutnat vína i z betonových vajec, ze sudů nebo nerezových nádrží. Po lehkém občerstvení z našeho grilu navázala pak na celou sekci přednášek naše enoložka Ing. Romana Pavlíková, která si připravila Novinky z enologie Lamothe-Abiet. Představila novou bakterii Bacteria XTREM a nové kvasinky Excellence X-Fresh a Excellence CHD. U kvasinek se věnovala hlavně jejich aromatičnosti a porovnala tyto kvasinky s jinými z této kategorie. Za chvíli byste měli objevit tyto novinky u nás na prodejně i na e-shopu a to i v malých baleních, tak jak jste zvyklí.

jpg-4.jpg

jpg-11.jpg

Ve čtvrtek 1. července jsme kvůli vysokému zájmu zařadili do našeho programu opět přednášku od španělské delegace a následnou degustaci vín, kterou doplnila Ing. Romana Pavlíková o své poznatky z enologie Lamothe-Abiet a představila zájemcům novinky v sortimentu Lamothe-Abiet (viz. výše).

jpg-27.jpg

Každý den byli k vidění technologie všech úrovní, které měl pod palcem náš obchodní konzultant Ing. Pavel Buchta. Nově se zákazníci mohli podívat také na granitovou nádrž, která je pro zájemce stále vystavena na naší prodejně. Vína z této nádoby mohli zákazníci ochutnat právě v rámci degustace, které jsme měli pro zákazníky připravené. Degustace vín z necek byla samozřejmostí. Celou dobu mohli zákazníci soutěžit o poukaz v hodnotě 15 000,- Kč do Vinařského ráje. Štěstí se usmálo na výherkyni paní Novotnou, která měla z poukazu velkou radost. Ostatní nakupující měli zase radost například z našich vystylovaných ponožek. 

B49A17CB-06AF-4C18-972F-6049FEB81A85-1.jpeg

 
9309850C-5A4A-4F93-B22C-58BE80B823AB.jpeg

hgn.jpeg

Po nákupu jste se jako každý rok mohli u nás také občerstvit. Po celou dobu DOD náš servisák Radek griloval s tou největší péčí například krkovici nebo zeleninu. Na čepu jsme měli pivo Radegast a pro řidiče byla připravená dobře nachlazená bezinková limča. 

jpg-31.jpg

Abychom naše Dny otevřených dveří zase posunuly někam dál a neusnuli na vavřínech, potřebujeme znát váš názor. Budeme rádi, když nám věnujete 5 minut svého času a řeknete nám více informací v našem anonymním dotazníku. Co se líbilo, co se nelíbilo, co byste od otevřených čekali vy. Váš názor je pro nás velmi důležitý!

Vyplnit krátký dotazník


Doufáme, že jste si i tento ročník Dnů otevřených dveří užili v pohodové atmosféře stejně jako my a odcházeli jste z našich dveří s kufrem plného vinařského sortimentu, plným žaludkem a dobrou náladou. Tak na viděnou zase za rok...

Další fotky ze Dnů otevřených dveří 2021


A753FFAA-20D9-4726-A6FC-11E06169F2E8-1.jpeg
 
DAFDF7C9-5D49-4C02-8CD7-A07BE9F8E782.jpeg