Hledáte kvasinky, které podpoří odrůdové aroma a vytvoří vína s intenzivními ovocnými tóny? Naše řady kvasinek STR, TXL, FTH a FW jsou ideální volbou!
Excellence STR
Chcete mít ve víně svěží ovocné tóny? Naše kvasinka STR je pro vás to pravé! Přináší aroma banánů, citrusů, tropického ovoce, hrušek a květin. Perfektně se hodí pro odrůdy jako Muškát moravský, Müller Thurgau, Irsai Oliver, Chardonnay, Zweigeltrebe rosé, Modrý Portugal rosé a další, kde chcete dosáhnout výrazného aroma.
Maximálního potenciálu dosáhnete kvašením při nízkých teplotách i kolem 12°C.
A pokud si lámete hlavu s výživou, která by aromatický profil ve vínech podpořila, vhodnou volbou je anorganická forma
Vitaferment PH v organické formě
OptiEsters. Pro rehydrataci kvasinek doporučujeme použít
OenoStim. Odkalovat je možné pomocí
Novoclair Speed a pro stažení hořčin
GreenFine Must.
Ecellence TXL
Pro tvorbu odrůdového aroma jsou ideální naše kvasinky TXL. Podporují jedinečný terroir a vytvářejí čistý, vyvážený aromatický profil s plnou chutí a zároveň jde o kmen kvasinek schopný prokvášet v obtížných podmínkách. Kvasinky TXL jsou doporučovány pro odrůdy jako Sylvánské zelené, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský a další vína, u kterých chcete nechat vyniknout jejich charakter.
Vhodnou výživou je v anorganické formě
Vitaferment PH v organické
Optiflore O. Pro rehydrataci kvasinek doporučujeme použít
OenoStim. Odkalovat je možné pomocí
Novoclair Speed a pro stažení hořčin
GreenFine Must.
Excellece FTH
Naše kvasinky FTH skvěle podporují odrůdové aroma a tvorbu thiolových vín. Zvýrazňují citrusové tóny a při vyšších teplotách přidávají tóny exotického ovoce, meruněk a podporují tvorbu minerálních tónů ve výsledném víně. FTH se doporučují zejména pro odrůdy Sauvignon, Hibernal, Sylvánské zelené, Veltlínské zelené a jejich křížence.
Vhodnou výživou je v anorganické formě
Vitaferment PH v organické
OptiThiols, které podpoří správnou tvorbu thiolových odrůd.
Odkalovat je možné pomocí
Novoclair Speed a pro stažení hořčin
GreenFine Must.
Excellece FW
Hledáte univerzálnější kvasinku, která z dané odrůdy vytáhne to nejlepší? Kvasinka FW z řady Excellence byla šlechtěna pro nízkou tvorbu těkavých kyselin a intenzivní produkci esterových tónů, které poskytují aroma květin, citrusů, zeleného čaje a zralých meruněk. Kvasinky FW tvoří komplexní vína s kulatostí a délkou na patře.
Kvasinka FW je vhodná pro širokou škálu odrůd, zejména pak pro Sauvignon, Hibernal, Sylvánské zelené, Veltlínské zelené a rosé.
Pro maximální využití aromatického potenciálu kvasinky doporučujeme kvašení při teplotách mezi 15 a 18°C, vyhovuje však i nízká teplota kolem 13°C.
V případě dotazů se můžete obrátit na: