Jak správně vybrat kvasinky

11. 09. 2024
Autor: Anna Výletová
Hledáte kvasinky, které podpoří odrůdové aroma a vytvoří vína s intenzivními ovocnými tóny? Naše řady kvasinek STR, TXL, FTH a FW jsou ideální volbou!
Jak správně vybrat kvasinky

Excellence STR

Chcete mít ve víně svěží ovocné tóny? Naše kvasinka STR je pro vás to pravé! Přináší aroma banánů, citrusů, tropického ovoce, hrušek a květin. Perfektně se hodí pro odrůdy jako Muškát moravský, Müller Thurgau, Irsai Oliver, Chardonnay, Zweigeltrebe rosé, Modrý Portugal rosé a další, kde chcete dosáhnout výrazného aroma.
Maximálního potenciálu dosáhnete kvašením při nízkých teplotách i kolem 12°C.

A pokud si lámete hlavu s výživou, která by aromatický profil ve vínech podpořila, vhodnou volbou je anorganická forma Vitaferment PH v organické formě OptiEsters. Pro rehydrataci kvasinek doporučujeme použít OenoStim. Odkalovat je možné pomocí Novoclair Speed a pro stažení hořčin GreenFine Must.

 

Ecellence TXL

Pro tvorbu odrůdového aroma jsou ideální naše kvasinky TXL. Podporují jedinečný terroir a vytvářejí čistý, vyvážený aromatický profil s plnou chutí a zároveň jde o kmen kvasinek schopný prokvášet v obtížných podmínkách. Kvasinky TXL jsou doporučovány pro odrůdy jako Sylvánské zelené, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský a další vína, u kterých chcete nechat vyniknout jejich charakter.

Vhodnou výživou je v anorganické formě Vitaferment PH v organické Optiflore O. Pro rehydrataci kvasinek doporučujeme použít OenoStim. Odkalovat je možné pomocí Novoclair Speed a pro stažení hořčin GreenFine Must.

Excellece FTH

Naše kvasinky FTH skvěle podporují odrůdové aroma a tvorbu thiolových vín. Zvýrazňují citrusové tóny a při vyšších teplotách přidávají tóny exotického ovoce, meruněk a podporují tvorbu minerálních tónů ve výsledném víně. FTH se doporučují zejména pro odrůdy Sauvignon, Hibernal, Sylvánské zelené, Veltlínské zelené a jejich křížence.

Vhodnou výživou je v anorganické formě Vitaferment PH v organické OptiThiols, které podpoří správnou tvorbu thiolových odrůd.
Odkalovat je možné pomocí Novoclair Speed a pro stažení hořčin GreenFine Must.

Excellece FW

Hledáte univerzálnější kvasinku, která z dané odrůdy vytáhne to nejlepší? Kvasinka FW z řady Excellence byla šlechtěna pro nízkou tvorbu těkavých kyselin a intenzivní produkci esterových tónů, které poskytují aroma květin, citrusů, zeleného čaje a zralých meruněk. Kvasinky FW tvoří komplexní vína s kulatostí a délkou na patře.
Kvasinka FW je vhodná pro širokou škálu odrůd, zejména pak pro Sauvignon, Hibernal, Sylvánské zelené, Veltlínské zelené a rosé.

Pro maximální využití aromatického potenciálu kvasinky doporučujeme kvašení při teplotách mezi 15 a 18°C, vyhovuje však i nízká teplota kolem 13°C.

V případě dotazů se můžete obrátit na:

Ing. Anna Výletová

Prodejna
+420 724 363 999 vyletova%at%vinarskyraj.cz