Na úvod konference s názvem Světové trendy ve vinařství vystoupila
Ing. Edita Ďurčová DipWSET & WA za Danube Wine Challenge, aby přivítala všechny účastníky a obeznámila je s programem dne. Následovala prezentace od
Ing. Pavla Buchty, který za naši společnost vystoupil s tématm Světové trendy ve vinařství a jeho prezentace se týkala sledování světových trendů, resp. jaký je jejich smysl a hodnota pro vinaře.
Vladimir Dragomir z firmy Lamothe-Abiet se zabýval enologií jako nezbytnou součástí výroby vína a přístupem každého vinaře k této problematice. Tématem, které v rámci této přednášky zaznělo byla například i redukce SO2 ve víně nebo rentabilita dubových alternativ, které nejsou mezi českými vinaři ještě tak rozšířené. Technologické trendy při zpracování hroznů, jako je příjem hroznů, přes jejich zpracování až po výslednou kvalitu moštu přiblížil
Christian Armbruster z firmy Armbruster Kelterei. Prezentaci od
Lionela Dickense z firmy Willmes prezentoval Ing. Pavel Buchta, který přednášel o vývoji trendů v lisování hroznů v čase a jaké výhody vinaři přináší. Dámy
Sara a Caterina ze společnosti Francesca naopak mluvili o základních zásadách, kterými je se třeba řídit při návrhu a dimenzování čerpadla. Dokonalé spojení tradice a inovace, které vždy respektuje kulturu vína a práci enologů a vinařů. Celou konferenci završil jednatel naší společnosti
Jan Žďárský, který zaskočil za indisponovaného Zdeňka Karpíška, výkonného manažera společnosti Kovo Prudík, a přednášel o Strojních technologických trendech při výrobě nádrží a jejich účincích na zpracování vína. Neopomněl zmínit, jak design, vybavení a technická specifika ovlivňují zpracování hroznů/vína.
Krátká fotoreportáž:
V případě, že vás naše aktivity na Slovensku zaujali a rádi byste se dozvěděli o vinařských technologických a enologických trendech více, neváhejte se obrátit na našeho obchodního konzultanta pro slovenský trh: