Rozhovor s Romanem Bílkem o jeho dalším působení v Ráji

09. 09. 2022
Autor: Bc. Tereza Leško

Roman. Zkušený vinař, skvělý manažer, tahoun týmu a hlavně dobrý kamarád. Tak bychom pár slovy popsali našeho kolegu, výkonného manažera Romana Bílka. Ve Vinařském ráji je neskutečných 9 let, téměř od samého začátku. Jak už to ale bývá, nic netrvá věčně. Kam jeho kroky povedou dál? A jaká bude další spolupráce s Rájem? Přečtěte si rozhovor, který jsme pro vás společně s Romanem vytvořili.


Romane, ve Vinařském ráji jsi 9 let. Jaká byla tvá cesta Rájem?
Do firmy jsem nastoupil jako obchodní konzultant a postupně se vypracoval na pozici výkonného manažera. V začátcích to byla občas strastiplná cesta a velká jízda, ale díky Ráji jsem zaznamenal obrovský profesionální i osobní posun. Za tu dobu jsem získal spoustu vědomostí z oboru vinařství, cennou manažerskou praxi i velmi dobré přátelé.
 
Nyní ses rozhodl posunout dál a na konci srpna skončit na pozici výkonného manažera. Jaké máš plány?
Hlavní plán je trochu zvolnit a věnovat se více rodině a našemu rodinnému vinařství Novotný Bílek, ve kterém bych se chtěl realizovat a posouvat dál.
 
Z Ráje ale úplně neodcházíš. Jaké bude v něm tvé další působení?
Po tolika letech by se mi Ráj neopouštělo snadno, protože je to má srdcová záležitost. Proto jsme se domluvili, že budu nadále fungovat na pozici externího poradce.
 
Je něco, co bys chtěl vzkázat na závěr? :)
Přeji Ráji, ať se mu v nadcházejících letech daří. Ať mají zákazníci Ráje úspěšné vinobraní a firma pokračuje v započatých krocích dál, protože tahle cesta je správná. Rovněž děkuji za nabití zkušeností, za spoustu kamarádů a známých, které jsem si právě díky Ráji vytvořil, a v neposlední řadě mým kolegům za skvělou spolupráci.