Přineste svěžest do vašich vín! Takový je slogan k enologickým novinkám od značky Lamothe-Abiet. Pojďme se podívat, jaké inovativní enologická řešení jsme si pro vás připravili.
KVASINKY
Excellence ® X-FRESH
Vzhledem ke zvyšujícímu se stupni alkoholu ve vínu společnost Lamothe-Abiet přichází s řešením k udržení rovnováhy a svěžesti vín.
Excellence ® X-FRESH jsou nesaccharomycetní kvasinky vhodné pro výrobu vín, schopné produkovat kyselinu mléčnou během fermentační fáze z fermentovatelných cukrů. Vyrobená vína mají svěžejší profil.
Použitím těchto kvasinek dosáhnete
zvýšení celkové kyselosti, snížení pH a celkové
snížení obsahu alkoholu. Využijete je v kombinaci s kvasinkami
Excellence TXL,
Excellence STR,
Excellence FTH.
Excellence ® CHD
Excellence® CHD je nový kmen kvasinek
Saccharomyces cerevisiae jsou speciálně přizpůsobené požadavkům na vinifikaci Chardonnay. Vyrobená vína vyjadřují intenzivní aromatickou komplexnost kombinující vůně čerstvého a žlutého ovoce. Vína jsou dobře vyvážená a odráží odrůdovou typičnost.
Tento kmen kvasinek má nízké požadavky na dusík a je odolný vůči Killer faktoru. V obtížných podmínkách (vysoký potencioální alkohol, extrémní teploty, nízká turbidita atd.) nebo pro optimální projev aromatických látek, vysoce doporučujeme použití výživy
Oenostim®.

BAKTERIE
Bacteria XTREM
Za účelem zajištění jablečno-mléčné fermentace vybrala společnost Lamothe-Abiet bakterii XTREM, kmen OEnococcus oeni, který je zvláště přizpůsoben obtížným podmínkám s nízkým pH nebo vysokým obsahem alkoholu. Použivá se k přímému posypání a umožňují rychlý start a postup jablečno-mléčné fermentace, čímž blokuje rozvoj Brettanomyces a zachovává aromatickou čistotu.

ENZYM
Oenozym Red Expression
Globální oteplování má významný dopad na rovnováhu vín. Zvýšení teploty, obsahu alkoholu a pH ve skutečnosti znesnadňuje získání čerstvých a vyvážených vín, zejména červených. A přesto se jedná o profily vín, které dnes spotřebitelé hledají.
Na základě svých odborných znalostí vyvinula společnost Lamothe-Abiet
Oenozym Red Expression. Při použití během fermentace umožňuje tento enzym extrakci polysacharidů a aromatických prekurzorů. Přináší vínům sladkost a jemnost i zvýšenou aromatickou svěžest.
