Dotační možnosti pro vinaře v roce 2021

06. 04. 2021
Autor: Ing. Pavel Buchta

Aktualizovaný článek zde: https://www.vinarskyraj.cz/blog/dotacni-programy-sot-a-prv-2021


Už se i k vám doneslo, že by se i letos měly spustit dotační tituly, které můžete využít například k nákupu vinařské technologie? Tato zpráva se donesla i nám, proto přicházíme s přehledem, podle kterého se rychle zorientujete a získáte povědomí o tom, co nového si díky dotacím můžete do svého vinařství pořídit a jak dotační tituly fungují.
 

I v letošním roce budou vypsány dotační tituly, které vám pomohou zvýšit návratnost investic do vinařských technologií, zajistí modernizaci vinařství či výstavbu nového vinařství. Téměř souběžně budou spuštěny dva dotační tituly pod záštitou EU a SZIF (Státní zemědělský intervenční fond). Každý titul má jiná specifika, jiné výhody a výše dotací. Nicméně oba tituly mohou být čerpány souběžně bez omezení. 


Navrh-bez-nazvu-3.png

Vinařský ráj má s dotačními tituly dlouholeté zkušenosti. Poskytujeme poradenství v oblasti pořízení technologií v rámci dotačního titulu SOT s vínem (Společná organizace trhu) a PRV (Program rozvoje venkova). 

Jaký je mezi nimi rozdíl? A co v nich můžete čerpat? 

SOT s vínem 2021 

V dotačním titulu lze na určité technologie získat dotační podporu ve výši až 50% pořizovací ceny  nebo maximálně 2 000 000 Kč.  

Dotaci lze uplatnit například na technologie: 

PRV 2021 

Dotační titul garantující výši dotace 50 % na veškeré technologie, které nejsou součástí SOT s vínem. PRV je vhodný zejména pro větší projekty jako je modernizace a výstavba vinařství. 

  • Limit pro podání žádosti je 250 000 Kč – 30 000 000 Kč.  

  • Projekty v dotačním titulu PRV lze realizovat až 2 roky bez omezení. 

     



Pokud v roce 2021-2023 plánujete investovat do vašeho vinařství či zvažujete výstavbu nového vinařství nebo máte jakýkoliv jiný dotaz, ať už k dotacím nebo k něčemu jinému, obraťte se na jednoho z našich obchodních konzultantů nebo zanechte zprávu pomocí formuláře níže. Rádi vám poskytneme na osobní schůzce komplexní poradenství, doporučíme vhodného dotačního poradce a pomůžeme zvýšit návratnost vaší investice.  

Adam Buchta

Obchodní konzultant pro oblast Mikulovskou a Čechy
+420 774 682 064 adambuchta%at%vinarskyraj.cz

Milan Hošek

Obchodní konzultant pro Polsko
+420 608 094 990 hosek%at%vinarskyraj.cz

Ing. Pavel Buchta

Obchodní manager
+420 775 099 304 buchta%at%vinarskyraj.cz


Nechte nám níže svůj kontakt a někdo z našich obchodních konzultantů se vám do pár dnů ozve: