Jak jsme k tomu přistoupili?
Vybavili jsme vinařství kompletně na klíč nejen patentovanými technologiemi, který zaručují maximální šetrnost ke zpracovávané surovině, menší oxidaci moštů, kratšímu lisovacímu cyklu a menšímu množství polyfenolů. Zároveň jsme vybrali takové technologie, které šetrně zpracovávají i botrytické hrozny.
Příjem hroznů a jejich zpracování probíhá ve vnějších prostorách vinařství a je zde využit princip gravitace. Fermentační místnost navazuje na etiketovací místnost a ta zas na expediční sklad, což zajišťuje plynulost výroby.
Celé vinařství je tedy nejen funkční, ale působí velmi reprezentativně a zákazník se v něm cítí příjemně. Degustační místnost oddělená sklem od spolenských prostor jen podtrhuje celý design.
Vinařský ráj zastupoval v tomto projektu vinařskou profesi. Zároveň navrhoval ostatním profesím (elektroinstalace, zdravotechnika, životní prostředí, projektantská činnost) svoje stanoviska, které reflektují naše zkušenosti z oboru.